Vitra Original – Standard Standard

Wanneer de productie het design bepaald

De Vitra Standard Chair, ontworpen door ingenieur en ontwerper Jean Prouvé, is een echte klassieker die al ruim 60 jaar in productie is. Ook dit ontwerp van Prouvé illustreert wat centraal staat: de compromisloze focus op de structurele vereisten.

Een doordachte constructie

Logischerwijs is de belasting van een stoel op de achterpoten groter dan op de voorpoten, omdat daar het gewicht van het bovenlichaam gedragen wordt. Wat de Standard daarom zo uniek maakt is dat bij geen enkele andere stoel dit idee vertolkt is naar het ontwerp. Waar de voorpoten staalbuis volstaat, bestaan de achterpoten uit dikke, holle buizen  die de belasting opvangen. De constructie van de stoel zit doordacht in elkaar en na drie prototypes werd in 1934 stoel ‘nr. 4’ verder ontwikkeld met nu de naam ‘Standard’.

Samenwerking

Vergeleken met andere ontwerpers van Vitra is Jean Prouvé minder bekend. Toch kiest Vitra voor dit soort samenwerkingen omdat ook die ontwerpen niet overtroffen kunnen worden. De aantrekkingskracht van deze ontwerpers is zo groot dat de Standard een echte klassieker is geworden.

Om een brug te slaan tussen het verleden en heden is de iconische stoel met de naam ‘De Standard SP’ ontworpen met een moderne uitstraling zonder de vorm te veranderen. De combinatie van metaal en hout of metaal en kunststof geeft de stoel een duurzame constructie.

Standard

KATO OFFICIËLE VITRA DEALER

De Standard is een origineel voor het leven. Investeer in deze iconische stoel omdat het nooit zijn waarde zal verliezen. KATO is een officiële Vitra dealer en de collectie van het merk Vitra is een geweldige aanvulling op het ruime assortiment. Ook benieuwd naar hoe deze stoel van Vitra in jouw kantoor of huis staat? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de inrichting van een kantoor of werkomgeving.