Vitra Original – Eames Lounge ChairVitra Lounge Chair

Generatielange levensduur

‘Waarom maken we geen nieuwe uitvoering van de traditionele Engelse clubfauteuil?’ Deze vraag resulteerde in het doel om met de beste materialen en het hoogste vakmanschap een ruime stoel met optimaal zitcomfort te creëren. Deze fauteuil ontworpen door Charles & Ray Eames in 1956 behoort nu tot één van de beroemdste design meubelen ter wereld.

Een statige stoel

De Vitra Lounge Chair is een karakteristieke stoel met status wat hem maakt tot een in het oog springend design object in vrijwel iedere ruimte. Dit is ook de reden dat deze Lounge Chair in zoveel films en series wordt gebruikt. Deze klassieker is een van de beroemdste ontwerpen van het duo Eames in de geschiedenis van het moderne meubeldesign.

Een unieke samenwerking

Kenmerkend van de Lounge Chair is de warme en gastvrije uitstraling dat wordt benadrukt door het rozenhout. Dit houtsoort was de favoriet van Charles & Ray Eames. Zestig jaar later is nog steeds de samenwerking tussen Vitra en het Eames Office, vertegenwoordigt door de familie Eames, in stand. Hierdoor beleven gebruikers van elke Lounge Chair de exacte ontwerpervaring die Charles & Ray oorspronkelijk in gedachten hadden. Deze Vitra klassieker kent 47 verschillende stappen in de productie, waarvan veel met de hand moet worden uitgevoerd. Door nauwkeurigheid en het gebruik van hoogwaardige materialen is de Lounge Chair van duurzame kwaliteit wat ervoor zorgt dat de stoel generaties lang meegaat. Een zekerheid dat elk origineel kan bieden.

Vitra lounge chair

KATO OFFICIËLE VITRA DEALER

De Vitra Lounge Chair is een origineel voor het leven. Investeer in deze statige stoel omdat het nooit zijn waarde zal verliezen. KATO is een officiële Vitra dealer en de collectie van het merk Vitra is een geweldige aanvulling op het ruime assortiment. Ook benieuwd naar hoe deze stoel van Vitra in jouw kantoor of huis staat? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de inrichting van een kantoor of werkomgeving.