Vitra Original – Aluminium GroupAluminium Group

De juiste stoel voor iedereen

In 1957 bezocht binnenhuisarchitect, Alexander Girard, zijn vriend Charles Eames. Girard klaagde over het gebrek aan hoogwaardig buitenmeubilair op de markt. Met dat voor ogen houdende begonnen Charles & Ray Eames aan de ontwikkeling van een stoelencollectie dat die leegte  op moest gaan vullen. Zo is het op kleine schaal ooit begonnen. Dit startpunt voor de ontwikkeling van de Eames Aluminium Group is een essentieel aspect van het ontwerp: stoelen geschikt voor binnen en buiten. Het duo Eames zocht daarom materiaal dat voor zowel binnen als buiten bruikbaar is, dit bracht hen bij aluminium.

Een igenieus en structureel idee

Aluminium – materiaal dat waterbestendig en lichtgewicht is, bleek zeer geschikt voor de ontwikkeling van de Aluminium Group. Maar wat bleek, aluminium had nog meer voordelen. Doordat het materiaal in verschillende vormen te gieten is kwam het echtpaar op een ingenieus en structureel idee: een membraan van textiel gespannen tussen twee elegante gebogen aluminium stangen. In 1958 was het zover en werd deze stoel op de markt gebracht.

Een herkenbaar design

De designs uit de Aluminium Group kunnen je dan ook niet zijn ontgaan. Deze stoelen zijn in kantoren over heel de wereld te vinden. Oorspronkelijk werden de stoelen dus voor binnen en buiten ontwikkeld, tegenwoordig zijn de varianten die Vitra produceert alleen geschikt om binnen te gebruiken. Als aanvulling werd in 1969 een aanvulling op de groep aangebracht: de Soft Pad Chair, gekenmerkt door zijn dikke kussens. Het frame blijft bij beiden varianten hetzelfde, van aluminium.

Aluminium Group

KATO officiële Vitra dealer

De Aluminium Group heeft meerdere varianten. Investeer in dit design, omdat het nooit zijn waarde zal verliezen. KATO is een officiële Vitra dealer en de collectie van het merk Vitra is een geweldige aanvulling op het ruime assortiment. Ook benieuwd naar hoe de Aluminium Group van Vitra in jouw kantoor of huis staat? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de inrichting van een kantoor of werkomgeving.