In 2007 besloten Monuta en Yarden uitvaartcentrum Kranenburg te laten bouwen op het terrein van Landgoed Kranenburg. De voorwaarde om te mogen bouwen was wel dat “Het Bouwhuis” zou blijven staan. Dit gebouw staat namelijk op de Monumentenlijst en kan dus als een monumentaal pareltje beschouwd worden. Omstreeks 1600 was dit gebouw onderdeel van een Havezate. Hier werden paarden, rijtuigen en personeel ondergebracht.

uitvaartcentrum kranenburg

Voor de start van de bouw van het uitvaartcentrum is er archeologisch onderzoek gedaan. Hierbij is veel aardewerk en steengoed gevonden uit de 15e t/m 17e eeuw. Een deel van deze vondsten is te bekijken in het uitvaartcentrum.

KATO heeft een deel van uitvaartcentrum Kranenburg opnieuw ingericht. Het gaat hier om 24-uurs kamers en koffiehoeken. De kamers bevatten veel kleur met o.a. meubels van Crassevig, Softline en Petit Friture. In combinatie met behang in aardse tinten maar ook gave patronen afkomstig van Arte, hebben de kamers een moderne en rustgevende uitstraling. De meubels zorgen voor een huiselijk gevoel waardoor de 24-uurs kamers precies de functie hebben waarvoor ze bedoeld zijn.

Net als de mensen van het uitvaartcentrum Kranenburg zijn wij zeer tevreden over het eindresultaat. De inrichting past goed bij de bosrijke omgeving waar het uitvaartcentrum ligt.

uitvaartcentrum kranenburg

Nog meer zien van uitvaartcentrum Kranenburg? Ga dan naar de projectpagina van Kranenburg om het hele resultaat te zien.