De mate van de arbeidsproductiviteit is van groot belang voor bijna elke onderneming, want er moet natuurlijk zo snel mogelijk een goed resultaat gerealiseerd worden. Investeren in je eigen personeel is dan ook belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Denk hierbij aan de investering in goede en leuke werkplekken, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden. In dit blog geven wij jou een aantal tips voor een hogere arbeidsproductiviteit, want dat werkt lekker!

Creatieve werkplek

Leuke en creatieve werkplek

Een leuke maar vooral creatieve werkplek zorgt voor gemotiveerder personeel en meer ideeën onder het personeel. Werknemers vinden het niets om de hele dag achter een saai wit bureau te zitten in een niet inspirerende werkomgeving. Zorg er dus voor dat jouw kantoor creatief is ingericht en past bij het imago van je bedrijf!

Flexibele werkplek

Zorg dat iedereen overal kan werken, een prettige werkomgeving stimuleert de productiviteit. Zit-sta bureaus mogen niet ontbreken bij een flexibele werkplek. Zit-sta bureaus zijn ideale bureaus voor de afwisseling en het brengt je ook nog in beweging! Uit onderzoek is dan ook bewezen dat je werkprestaties verbeteren als je actief wisselt van houding. Daarnaast wordt het risico op overbelasting aanzienlijk minder.

Verplichte lunch

Een verplichte lunch zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit. Op kantoren zie je steeds vaker dat collega´s achter hun bureau eten en dit is eigenlijk alles behalve sociaal. Door middel van een verplichte lunch komen werknemers even achter hun bureau weg om gezellig met elkaar wat te eten, om daarna weer met frisse energie aan het werk te gaan.

Samen één moraal doel

Zorg als bedrijf dat de medewerkers weten wat ze doen, waarom ze wat doen en waarvoor. Het is belangrijk dat de medewerkers weten wat de missie en visie zijn van het bedrijf. Medewerkers zijn zo meer betrokken bij de organisatie en voelen zich meer gewaardeerd. Ook is het belangrijk dat de interne communicatie goed is, zo dat medewerkers weten wat van ze verwacht wordt.

Ruimte voor ontwikkeling

Last but not least, geef je medewerkers ruimte om zich door te blijven ontwikkelen. Naarmate medewerkers steeds meer ervaring opdoen worden ze steeds beter en efficiënter. Overigens motiveert en stimuleert het medewerkers om de kans te hebben om door te groeien, wat resulteert in een hogere arbeidsproductiviteit!

 

Kortom een goede werkplek kan van grote invloed zijn op de prestaties van jouw werknemers! KATO is specialist op het gebied van kantoor- en projectinrichting. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou op kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

KATO, dat werkt lekker!