De boodschap van Rutte is duidelijk. Houd je aan de regels! Sinds een week geldt de afspraak om anderhalve meter afstand te houden. Ga dus alleen naar buiten voor je werk als je niet thuis kunt werken. Thuiswerken? Met de slaapkamer, tijdschriften en Netflix binnen handbereik is de beginnende thuiswerker al snel afgeleid. En eerlijk, dat wil je toch graag als werkgever zoveel mogelijk voorkomen…

Miljoenen mensen werken noodgedwongen thuis. De crisis heeft het woon-werkverkeer volledig stilgelegd. Gunstig voor het milieu, maar wat te denken van positieve effecten als een hogere productiviteit (minder reistijd) en een verlaging van de reiskostenvergoeding. Of de komst van het Coronavirus gelijkstaat aan het einde van een tijdperk? Transformeren we naar een andere manier van werken en van zakendoen in een nieuwe economie?

Thuiswerken, tijdelijk of de nieuwe norm
Wat de toekomst ook brengt, we leven nu in een periode waarin thuiswerken de standaard is. Als werkgever heb je dan ook te maken met bijbehorende rechten en plichten. Maar het zijn juist de praktische tips en adviezen, die ervoor zorgen dat jouw medewerkers ook op afstand lekker en verantwoord werken! Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen en hoe kun jij hier invulling aan geven. Dát is waar wij je graag bij helpen.

Tover ‘thuis’ om naar een werkplek
Om chaos te voorkomen is het belangrijk je werknemers te adviseren om thuis een vaste werkplek te creëren en check dit ook daadwerkelijk. Langdurig aan de keukentafel met een laptop is slecht voor de concentratie, maar veroorzaakt op termijn ook nek- en schouderklachten met alle gevolgen van dien. Heeft je werknemer niet de juiste middelen om thuis een plek in te kunnen richten? Of is er behoefte aan de eigen spullen, dan kun je overwegen om deze mee naar huis te laten nemen. Denk aan de bureaustoel, het voetenbankje of een ergonomisch toetsenbord. Hiermee voorkom je een slechte werkhouding, het zgn. zombie-effect.

Kantoor aan huis, wat kost dat?
Een thuiswerkplek – zelfs als die maar twee uur per week gebruikt wordt – moet voldoen aan de Arbowetgeving. Het inrichten van een (thuis)werkplek brengt dan ook kosten met zich mee. Als werkgever kun je een beroep doen op de werkkostenregeling, maar die is vaak niet toereikend. Stel jezelf daarom de vraag: ‘Is het werkelijk nodig om iedere medewerker van een volledig, nieuwe thuiswerkplek te voorzien?’ Ook hier geldt dat het meenemen van de eigen kantoorwerkplek naar huis een goede optie kan zijn, zolang die werkplek maar voldoet. Is dit geen optie of ga je er vanuit dat het binnen afzienbare tijd weer ‘business as usual’ is, dan kun je er ook voor kiezen om tijdelijk een thuiswerkplek te huren.

Ritme, structuur en ontspanning

Een duidelijk, vast ritme en gestructureerd werken zijn ook nu belangrijk. Hiermee voorkom je afgeleverd werk dat het nét niet is en onduidelijkheid. Communicatie met je werknemers is dan ook iets om niet te vergeten, zeker in deze tijd. Radiostilte is een no-go! Stel een goed thuiswerkbeleid op zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Vermeld hierin vaste overlegmomenten en communiceer ook welke kanalen gebruikt kunnen worden. Het moment om weer naar kantoor te gaan is nog niet in zicht, dus blijf optimistisch. Intern maar ook extern geldt: humor in je communicatie helpt om te ontspannen! Daarnaast kun je dit op een leuke en ludieke manier gebruiken om ook aan je klanten, leveranciers en stakeholders te laten zien hoe jouw bedrijf met thuiswerken omgaat. En last but not least: probeer ’s avonds te ontspannen. Neem je werk niet mee naar bed! Het is lastig in deze tijd en veel ondernemers zullen slapeloze nachten hebben maar zoals we allemaal weten, bevordert dat het werk, de sfeer en de inzet van je werknemers niet!

Een thuiswerkplek op maat
Wil je er zeker van zijn dat jouw werknemers thuis ook een fijne werkplek hebben, die bovendien voldoet aan alle vereisten? Twijfel je over de interpretatie van deze vereisten of heb je andere vragen? Onze adviseurs staan ook in tijden van ‘social distancing’ voor je klaar. Online en offline, waarbij we de richtlijnen van het RIVM nauw volgen. We denken graag met je mee en adviseren je over de mogelijkheden rekening houdend met je wensen en budget. Zin in een (virtuele) kop koffie?