KATO is weer helemaal op de hoogte van alle nieuwe collecties in de meubelbranche! Afgelopen weekend hebben we een bezoek gebracht aan de IMM-beurs in Keulen waar verschillende toonaangevende labels hun nieuwste collecties lieten zien. Naast het bewonderen van deze showopstelling konden ook diverse workshops worden gevolgd over de trends en ontwikkelingen in de meubelbranche.

Beurs

Trends

Het was erg interessant om te zien hoe alle stands eruitzagen, hier halen wij namelijk veel inspiratie uit. Daarnaast kijken wij naar nieuwe kleuren, combinaties van kleuren en nieuwe collecties.

Tijdens de beurs waren er verschillende nieuwe trends te zien. Wat ons het meest opviel waren de grote kamerplanten. Eerder waren dit normale middelmaat kamerplanten, maar op de beurs was het groot en erg uitgesproken. Ook kwamen de houten scheidingswanden vaak terug en waren er veel nieuwe manieren te zien hoe een ruimte kan worden opgedeeld. De trend op het gebied van kleuren is ons het meest bijgebleven. Hieronder zie je een foto die de kleuren voor 2020 goed weergeven.

Beurs

Inspiratie

Normaal gesproken werken wij natuurlijk achter een computer om het meubilair in te tekenen en kunnen we dus lang niet al het meubilair zelf beoordelen. Op de beurs konden we het meubilair nu in het echt bekijken, ze uittesten en ervaren hoe het meubilair functioneert. Ook konden we op deze manier de nieuwe stoffen voelen, wat achter de computer niet kan. Verder hebben we vooral nieuwe collecties bekeken en nieuwe trends gezien. Uiteindelijk zijn we naar huis gegaan met heel veel nieuwe inspiratie. Dat werkt lekker!

Beurs

Team Ontwerpstudio