Kato Kantoorinrichting & Projecten gaat het kantoorgedeelte van het voormalige KOVU-pand in Hengelo herontwikkelen. Na een grondige maar vooral ook ‘groene’ renovatie zal de ruimte plaats gaan bieden aan de praktijk van TeamFysio. 

Enschede/Hengelo – TeamFysio was al gevestigd op Bedrijventerrein Timmersveld, waar ook het KOVU-pand zich bevindt. “Ondanks de inzet van een aantal zeer betrokken ondernemers zit in dat terrein al jarenlang de klad”, constateert Kato-directeur Thijs Verdriet. “Dat vertaalt zich onder meer in leegstand en achterstallig onderhoud. Met de herbestemming van het KOVU-pand dragen we bij aan de revitalisering van Timmersveld.”

De gemeente Hengelo was van begin af aan heel enthousiast over de plannen van Kato. Thijs Verdriet: “We hebben tijdens de planontwikkeling uitstekend met de gemeente samengewerkt. Daar kijken we met een heel goed gevoel op terug. Op haar beurt was de gemeente blij met ons initiatief.”

Hergebruik materialen

De renovatie van het kantoorgedeelte krijgt een circulair karakter. “In plaats van vervanging kiezen we zoveel mogelijk voor hergebruik. We behouden bijvoorbeeld de bestaande systeemwanden en maken van de aanwezige vloer een ondervloer. Het aircosysteem gaan we volledig reviseren, zodat het veel energiezuiniger wordt. Van de kluis maken we een mooie archiefruimte. Als we echt niet om vervanging heen kunnen, doen we dat duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe ledverlichting.”

Ook de aan het kantoorgedeelte grenzende bedrijfshal is eigendom van Kato. “Die wordt momenteel verhuurd. Wellicht dat we daar in de toekomst nog iets mee gaan doen. Ook dat zal dan vanuit een circulaire en duurzame gedachte zijn, passend binnen onze bedrijfsfilosofie.”

Lees het artikel in Huis aan Huis Enschede