Hygiëne op kantoor

Een slechte hygiëne op kantoor zorgt voor meer ziekteverzuim van de werknemers. Werknemers geven aan dat zij lichte griep of verkoudheid geen reden vinden om thuis te blijven, hierdoor verspreiden virussen zich snel op kantoor. Een bedrijf van gemiddelde grootte kan zeker €10.000,- per jaar besparen op ziekteverzuim als het kantoor beter wordt schoongemaakt.
Onderzoek wijst uit dat een gemiddeld bureau 5 keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril! Een goede hygiëne is dus belangrijk en draagt bij aan uw gezondheid en die van uw medewerkers.

Hygiëne op kantoor

Enkele tips voor een goede hygiëne op kantoor:

  • Reinig uw computer of laptop regelmatig met desinfecterende spray
  • Zorg ervoor dat medewerkers voldoende mogelijkheden hebben om hun handen te wassen
  • Droog handen af met wegwerpbare handdoeken
  • Hou ieder bureau netjes, want rommeligheid maakt vies
  • Eet niet aan uw bureau

Naast het ziekteverzuim, dat al een goede reden is om de hygiëne van uw kantoor te verbeteren, is er ook nog het representatieve aspect. Een kantoor moet er namelijk netjes en schoon uitzien voor klanten, medewerkers en andere belanghebbenden.
Bij de inrichting van uw kantoor kunt u al rekening houden met hygiëne. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw vergadertafel en –stoelen makkelijk schoon te houden zijn.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een offerteaanvraag. Wij van katoprojecten helpen u graag verder. Daarnaast worden al onze meubelen gratis bij u geleverd en gemonteerd. Dit is een stukje service van ons voor u. Bekijk ook onze webshop!