Planten worden vaak gezien als accessoires om een ruimte mee aan te vullen. Maar ze hebben ook zeker een aantal praktische voordelen. Een plant op de werkvloer verhoogd niet alleen de sfeer, maar kan ook erg nuttig zijn. We hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet. 

Planten zorgen voor een zuivere lucht
Dat planten zorgen voor zuurstof is bekend. Maar daarnaast kunnen ze ook de schadelijke stoffen in een ruimte afbreken. Heb je vaak last van hoofdpijn tijdens het werken? Wellicht dat het toevoegen van een aantal planten aan je werkruimte dit probleem al kan verhelpen.

Planten verminderen stress
Het hebben van planten op de werkvloer kan er voor zorgen dat je minder last hebt van stress. Het uitzicht op de groene kleur werkt rustgevend en zorgt voor een meer ontspannen en vrolijk gevoel.  Dat werkt lekker toch?

Planten zorgen voor een betere concentratie
Planten zorgen dus voor een schone lucht en verminderen stress. Daarnaast zorgt het toevoegen van planten op de werkvloer ook voor een betere concentratie en werk je productiever in een groene ruimte. Je kunt beter nadenken en meer dingen onthouden. Kan je baas daar in ieder geval niet over klagen.

Planten verbeteren de akoestiek
Niet alleen zijn planten goed voor de gezondheid en de werksfeer. Je kunt ze ook als geluidsdempers gebruiken. Ik hoor je al denken: “planten als geluidsdempers, kan dat?” Ja echt! Ze verbeteren de akoestiek op de werkvloer doordat de bladeren van de plant de achtergrond geluiden absorberen. Het gebruik van een plantenwand heeft hierbij de grootste toegevoegde waarde en zorgt voor veel geluidabsorptie.

Planten zorgen voor sfeer
Planten zijn de nummer 1 in sfeerverhoging. Ze zorgen op de werkvloer voor extra kleur en een fijn en gezellig gevoel. Planten zijn er in alle maten, soorten en kleuren en passen in ieder interieur. Zo kun je verschillende kleine planten of één grote plant toevoegen in je werkruimte. Je zou zelfs een hele plantenwand kunnen maken. Nog een allerlaatste kleine tip: ga nou niet elke vierkante meter van het kantoor gebruik om planten neer te zetten want in een jungle kun je natuurlijk niet werken.