Afgelopen week stond de Furniture Fair Stockholm voor KATO op de agenda. In een bliksembezoek hebben we deze Scandinavische interieur beurs bezocht. Op deze beurs staan toonaangevende bedrijven met hun nieuwste en beste producten in de spotlights.

beurs     

Trending topics

Zoals dat bij elke beurs vaak is, waren er ook in Stockholm een aantal trends te zien die ons opvielen. Er was een grote diversiteit aan vormgeving wat veel inspiratie heeft opgeleverd. De ronde vormen die terug kwamen in het meubilair en de combinatie van diverse materialen drukten een duidelijke stempel op de Furniture Fair. Tevens waren er veel nieuwe items te zien die weer toegepast kunnen worden bij nieuwe projecten.

Kleuren

Zoals op de foto’s hieronder te zien, zetten felle, opvallende kleuren de toon bij de stands. Een aantal merken hadden bijvoorbeeld een stand in één felle kleur. Dit is zeker opvallend als je je bedenkt dat Scandinavisch design over het algemeen sereen en rust uitstraalt. Een leuk detail om te weten is dat de 2020-editie de 70e in orde is. Deze beurs laat klassiekers met tijdloos design uit de tijd, maar vandaag geproduceerd, zeven decennia lang terugzien.  Dit bliksembezoek was dus zeker de moeite waard.

  

Thema duurzaamheid

Op de beurs was er niet alleen plek voor bekende fabrikanten. Ook jonge nog redelijk onbekende ontwerpers kregen de kans om hun designs tentoon te stellen. Een trend wat bij alle merken domineerde was het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. Duurzaamheid was hierbij een belangrijk thema, dit zag je ook terug in het ontwerp.