Vitra Original – Eames Plastic Chair

Charles & Ray Eames, 1950Plastic Chairs

Het duo Eames ontwierp voor een zo groot mogelijk publiek. Met als doel een kwalitatief goede stoel die financieel toegankelijk is voor iedereen. De Plastic Chair is hét grote voorbeeld van dit ideaal. Charles & Ray Eames ontwikkelden het concept van een, naar het menselijk lichaam gevormde, eendelige zitschaal. Na een lange zoektocht kwamen zij uiteindelijk bij het materiaal glasvezelversterkte kunststof uit.

Voor het eerst op de markt

Charles & Ray Eames herkenden en benutten alle voordelen van dit materiaal: vormbaarheid, rigiditeit, tactiliteit en geschiktheid voor industriële productie. Na de introductie op de ‘Low-Cost Furniture Design’ wedstrijd in 1948, georganiseerd door het Museum of Modern Art, werden in 1950 een aantal ontwerpen uit de serieproductie op de markt gezet. Dit waren gelijk de allereerste industrieel geproduceerde kunststofstoelen in de geschiedenis van de meubelproductie. De Eames Plastic Chairs vertegenwoordigen tegelijkertijd een meubeltype dat in deze tijd algemeen is geworden: een multifunctionele stoel waarvan de zitschaal, afhankelijk van het gebruiksdoel, met verschillende onderstellen kan worden gecombineerd. De reeks onderstellen is ontworpen voor verschillende zitposities.

Tal van mogelijkheden

Tegenwoordig worden de Eames Plastic Chairs geproduceerd van polypropyleen. Daarnaast zijn er meer keuzes in onderstellen, zitschaalkleuren en bekledingsmogelijkheden waardoor er tal van combinaties samengesteld kunnen worden. Door deze gave combinaties zijn deze comfortabele zitschalen in allerlei situaties te gebruiken, denk aan: kantoren, werkruimtes, woonkamers, vergaderzalen, tuinen of zelfs aan de keukentafel.

Plastic Chairs
© Vitra

KATO officiële Vitra dealer

Een Eames Plastic Chair is een partner voor het leven. Investeer in deze zitschaal, omdat het nooit zijn waarde zal verliezen. KATO is een officiële Vitra dealer en de collectie van het merk Vitra is een geweldige aanvulling op het ruime assortiment. Ook benieuwd naar hoe de Eames Plastic Chair van Vitra in jouw kantoor of huis staat? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de inrichting van een kantoor of werkomgeving.