De Scandinavische stijl kan eenvoudig worden toegepast in het interieur. Aangezien de stijl sober en minimalistisch is, kan een Scandinavisch kantoor met een paar kleine aanpassingen worden gerealiseerd. Bij KATO werken wij graag met Scandinavische merken en passen wij ook graag deze stijl toe in projecten. Wil je weten hoe je de Scandinavische stijl toepast in jouw kantoor- of projectinrichting? Lees dan verder voor onze tips.

Scandinavische stijl | Scandinavische kantoor inrichting | Kato projecten

Neutrale kleuren

Kenmerkend voor de Scandinavische stijl is het gebruik van neutrale en zachte kleuren. Aangezien het in Scandinavische landen ’s winters lang donker is, worden de interieurs vaak zo licht mogelijk ingericht. Houd de basis van het kantoor dus licht en combineer de kleuren wit, beige, grijs en zwart. Een lichte omgeving laat de ruimte optisch groter lijken. De neutrale kleuren hebben daarnaast een rustgevend effect. Dat werkt lekker! Wil je graag wat kleur toevoegen? Kies dan voor pasteltinten, bijvoorbeeld roze, groen of blauw.

Veel hout

Wat absoluut niet kan ontbreken in een Scandinavische kantoorinrichting is het gebruik van hout. In Scandinavië wordt veel hout gebruikt omdat het een natuurlijk en duurzaam materiaal is. Er is sprake van duurzaam bosbeheer, oftewel er wordt aan herbebossing gedaan. Om een voorbeeld te noemen, Zweden bestaat voor ongeveer 70 procent uit bos. Hout heeft een stevige structuur maar is tevens relatief licht in gewicht. Daarnaast heeft hout weinig tot geen onderhoud nodig. Kies op het kantoor voor houten tafels, kasten of stoelen. Wil je graag een houten vloer? Kies bij voorkeur voor een PVC-vloer met een houten look in plaats van een massief houten vloer. Een houten vloer geeft namelijk meer geluidsoverlast.

Details

Een Scandinavisch interieur wordt getypeerd door een moderne uitstraling. Om de kantoorinrichting zo clean en overzichtelijk mogelijk te houden, wordt veel gebruik gemaakt van strakke vormen en objecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels met een strakke afwerking of minimalistische details. Kleed de kantoorruimte aan met natuurlijke details zoals groene planten. Hierdoor leg je nog meer de nadruk op het groene en duurzame aspect. Daarnaast hebben planten een positief effect op de gezondheid. 

Kwaliteit

Tot slot staat een Scandinavische kantoorinrichting voor hoge kwaliteit. De materialen die gebruikt worden zijn duurzaam en comfortabel. Merken die deze kwaliteit garanderen zijn onder andere &Tradition, HAY en Muuto. De uitstraling is vrij sober, maar daar krijg je wel rust en ultiem comfort voor terug.

Geïnteresseerd geraakt?

Bezoek dan onze webshop of neem contact met ons op en laat je verrassen! Wij denken graag met je mee!

KATO, dat werkt lekker!