Op 24 en 26 oktober heeft ons team nieuwe kennis en inspiratie opgedaan op de beurs ORGATEC in Keulen. Het waren twee interessante dagen en in dit blog lees je over de nieuwste trends die wij hebben gespot op de beurs. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van onze bevindingen.

Akoestische stilte ruimtes (belcel)

Op de beurs hebben we veel stands gezien met akoestische stilte ruimtes. Deze ruimtes zijn ideaal om vertrouwelijke informatie te bespreken of om je even helemaal te focussen op je werk. Bij bedrijven zie je steeds vaker afgesloten ruimtes op het kantoor. Vooral de ”belcellen” zijn erg in opkomst en worden steeds populairder. Een echte must have voor bij jou op het kantoor!

Flexibel werken

In de vorige blog, ”tips voor een hogere arbeidsproductiviteit”, is al aangegeven hoe belangrijk een flexibele werkplek is en wat daar de voordelen van zijn. Op de ORGATEC werd dit ook nog maar eens benadrukt door veel bedrijven. Flexibel werken gaat feilloos samen met het ”nieuwe werken” van nu. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwste bureaustoel se:flex van het Duitse merk Sedus.

Gezonde werkomgeving

Uit onderzoek is gebleken dat een gezonde werkomgeving bijdraagt aan het welzijn van je personeel. Bij een gezonde werkomgeving moet je denken aan bijvoorbeeld zit/sta bureaus of een swopper. Een swopper is een dynamische kruk die zitten en bewegen perfect combineert. Zit/sta bureaus zijn zowel handmatig als elektrisch verstelbaar en zijn ideaal voor de afwisseling. Daarnaast draagt dit ook bij om ergonomisch verantwoord te werken. Een ruimte voor ontspanning met bijvoorbeeld een pooltafel of een voetbaltafel zorgt voor een ontspannen werksfeer en draagt ook bij aan een gezonde werkomgeving.

Circulaire kantoorinrichting

Steeds meer bedrijven hebben een MVO-beleid en willen een duurzaam karakter uitstralen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent bewust en duurzaam bezig zijn met je core business. Op de ORGATEC waren er een aantal stands met creatieve oplossingen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat koffiebekertjes als decoratie werden gebruikt. Onlangs hebben wij bij Regio Twente een fantastisch project afgerond, dat in het teken stond van een circulaire kantoorinrichting. Hier is meer over te vinden op de pagina projecten op onze website.

Het bezoek aan de ORGATEC was dan ook zeer inspirerend en interessant! Ben jij benieuwd naar wat er mogelijk is bij jou op het kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

KATO, dat werkt lekker!