De kantoorhond is een steeds bekender begrip en is in het bedrijfsleven steeds populairder. Veel grote bedrijven als Google en Amazon hebben al een hond rondlopen op kantoor. Maar ook bij kleinere bedrijven is deze trouwe viervoeter niet meer weg te denken. Waarom is de kantoorhond zo populair? Hieronder lees je waarom jouw kantoor heel goed een vrolijke, kwispelende hond kan gebruiken.

Kantoorhond

De voordelen

  • Het moderne werken is een steeds belangrijker begrip en dit sluit goed aan bij de alternatieve gedachte om een hond te nemen.
  • Uit onderzoek is gebleken dat een kantoorhond voor minder stress onder werknemers zorgt. Minder stress zorgt er voor dat er meer ideeën ontstaan onder de werknemers. Werknemers gaan gemotiveerder naar hun werk en dit kan wellicht een daling veroorzaken in het ziekteverzuim. Honden staan erom bekend dat ze mensen met elkaar verbinden. Het hebben van een kantoorhond zorgt dan ook voor een betere verbinding tussen het personeel onderling, wat weer voor een positieve werksfeer zorgt.
  • Een kantoorhond zorgt ook voor ontspanning en een ontspannen sfeertje onder het personeel. Dankzij een hond gaan veel werknemers met meer plezier naar hun werk toe!
  • Het is soms natuurlijk heerlijk om even achter dat scherm weg te gaan en buiten een frisse neus te halen. De hond is een ideale uitweg om in de middag, tijdens de lunch eventjes gezellig met je collega’s een stukje te gaan wandelen. De kantoorhond is ook een perfecte stimulans qua beweging.
  • Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs bewezen dat het hebben van een kantoorhond een positief effect heeft op de productiviteit, creativiteit en vitaliteit van de werknemers.
  • Daarnaast zorgt een kantoorhond voor meer loyaliteit onder de werknemers. Doordat de motivatie van werknemers toeneemt, neemt de betrokkenheid ook toe en dat zorgt er weer voor dat de loyaliteit onder de werknemers toeneemt.
  • Tenslotte heeft de kantoorhond een positief effect op het imago van jouw bedrijf. Bedrijven met honden op kantoor worden vaak geassocieerd met moderne bedrijven, die een open werksfeer hebben.

Kantoorhond alternatieven

Is jouw onderneming nog niet toe aan een kantoorhond? Doe dan inspiratie op met de volgende alternatieven:

Kantoorhond
Bron: Luminose

Kantoorhond
Bron: Whatshisname

Kortom, een kantoorhond mag anno 2018 niet meer ontbreken op jouw kantoor! Dat werkt lekker!