Een samenwerking tussen Monuta en PC Uitvaart heeft geleid tot een uniek ontwerp met hoge plafonds, een ruimtelijke en lichte uitstraling en een weids uitzicht. Dit alles komt samen in het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar. Gelegen aan de rand van Alkmaar in het polderlandschap van het Egmondermeer. KATO heeft hierbij de inrichting mogen realiseren.

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

Bij het prachtige gebouw gaat het om de kracht van associatie. Het Crematorium en Uitvaartcentrum is gebaseerd op een zeilboot. Door de schuine en hoge wanden moest er goed over de inrichting worden nagedacht. Dit is doorvertaald naar ontwerpen in 3D.

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

De uitgangspunten waren de duinen, zee en het strand. De lichte tinten zorgen voor een serene uitstraling. Met merken als Crassevig, Muuto, Softline, Desso en Maatwerk specials is er een rustgevend en sereen gevoel gecreëerd. Het Crematorium en Uitvaartcentrum bevat veel verschillende ruimtes, zoals de entree, aula’s, koffiekamers en huiskamers. Het rustgevende en serene thema is in alle ruimtes toegepast. Hierbij zijn de fotowanden in de 24-uurs kamers echte eyecatchers.

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

In 2018 was het startschot voor de realisatie van het pand en de nieuwe inrichting is in oktober 2019 opgeleverd. Dit nieuwe centrum heeft vele mogelijkheden: opbaring, condoleance, uitvaartdiensten en catering. Over het resultaat is KATO net als het team van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar erg tevreden. In samenwerking met Visser & Bunschoten, Ter Horst Wonen & Projecten en Meubel- en interieurbouw Van den Hoek is er  een prachtig project neergezet waar iedereen met veel trots op terugkijkt. Dat werkt lekker!

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

Nieuwsgierig geworden? En nog meer gave foto’s bekijken? Ga dan voor de hele inrichting van het Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar naar de projectpagina.