Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen; duurzaam ondernemen en MVO zijn begrippen die in het bedrijfsleven niet genegeerd kunnen worden. Met het oog op de veranderingen in de wereld en het klimaat wordt het ook steeds belangrijker om grondstoffen en materialen zorgvuldig te selecteren. Deze trend wordt versterkt met een relatief nieuw begrip, namelijk ‘circulair ondernemen’. Een circulaire kantoorinrichting kan daarom niet achterblijven.

Duurzame kantoorinrichting

Al jaren richt KATO Kantoorinrichting & Projecten zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Dit is terug te zien in de materialen en producten die worden gebruikt bij het inrichten van kantoren en projecten. Het grondstoffen- , transport- en energiegebruik is van groot belang om duurzaam te kunnen ondernemen. Met de grootste zorg worden de materialen en de herkomst ervan gekozen. Duurzame designmerken waar wij graag mee werken zijn bijvoorbeeld &Tradition, HAY, Herman Miller, Sedus en De Vorm. Door te kiezen voor deze merken hopen wij een bijdrage te leveren aan de verbetering van de natuur en dus de toekomst.

Door deze vorm van duurzaam ondernemen toe te passen in de praktijk, realiseren we voor iedere klant persoonlijk een duurzame kantoorinrichting. Wij merken bij KATO Kantoorinrichting & Projecten dat in het bedrijfsleven de nadruk steeds meer op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen komt te liggen. Hierbij wordt vrijwel altijd gedacht aan het product en hoe dit product tot stand komt. Het runnen van een duurzame onderneming begint echter bij de basis, namelijk een duurzame kantoorinrichting. Een duurzame en gezonde werkplek draagt namelijk bij aan een hogere klanten- en medewerkerstevredenheid.

Circulaire kantoorinrichting: project Regio Twente

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze strategie en passen dit toe op onze projecten. Het meest actuele project, dat eind juli 2018 zal worden opgeleverd, staat geheel in het teken van ‘circulariteit’. KATO Kantoorinrichting & Projecten heeft namelijk de aanbesteding van Regio Twente gewonnen voor de modernisering van Het Twentehuis. Hier zullen alle kantoren opnieuw worden ingericht waarbij doorslaggevende keuzes worden gemaakt met betrekking tot hergebruik. Meubilair dat op dit moment in gebruik is, wordt nagekeken op geschiktheid en bruikbaarheid. Onderdelen van bestaande meubels worden gebruikt als grondstoffen voor de nieuwe projectinrichting. Om een voorbeeld te geven: de onderstellen van bureaus die wij hebben ingezet in huurtrajecten, hebben wij hergebruikt als basis voor de huidige bureaus in de kantoortuinen. Bestaande bureaustoelen worden nagekeken en opnieuw gestoffeerd, daar waar nodig worden extra onderdelen toegevoegd, zogenaamd ‘refurbished’. Zo gaan deze producten een volgende levensfase in. Op deze manier draagt KATO bij aan een circulaire kantoorinrichting dat van waarde is op de lange termijn.

Projectteam herinrichting Regio Twente
Thijs snijdt taart aan voor directie en medewerkers van Regio Twente
circulaire kantoorinrichting  circulaire kantoorinrichting  circulaire kantoorinrichting

Intussen zijn we druk bezig met het realiseren van deze circulaire werkplekken. Houd onze website en social media in de gaten om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rondom dit project. We hopen snel foto’s toe te kunnen voegen van het project!

Ben jij ook op zoek naar een circulaire kantoorinrichting? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee!