Bij het inrichten van kantoren, vergaderruimtes of werkplekken zijn vandaag de dag accessoires onmisbaar geworden. Zonder accessoires is een plek niet af, helaas worden deze elementen vaak wel vergeten. En dan kun je ook nog eens onderscheidt maken tussen functionele accessoires en sfeer verhogende spullen.

accessoires

Functionele accessoires

Onder functionele accessoires verstaan we spullen die iets toevoegen aan een ruimte. Denk hierbij aan kabelmanagement, kapstokken, prullenbakken of een paraplubak. Deze accessoires hebben een functie maar geven niet echt een sfeer aan een ruimte. Toch mogen deze elementen niet vergeten worden.

Een goede sfeer wordt niemand slechter van

Niet onbelangrijk is de sfeer in een ruimte. Het maakt vergaderingen, brainstormsessies of belangrijke afspraken met klanten een stuk aangenamer. Accessoires die de sfeer kunnen verhogen zijn:

  • Planten & vazen
  • Lampen
  • Wandaankleding
  • Akoestische elementen

Planten zijn een erg toegevoegde waarde bij de inrichting van kantoren. De planten verhogen niet alleen de sfeer maar dragen ook bij aan een gezonde werksfeer en een hogere productiviteit van werknemers. Kortom planten verhogen de luchtkwaliteit, concentratie en het aantal blije gezichten.

Om ruimtes wat kleur te geven kunnen de wanden aangepakt worden. Denk aan visuals, kunst of moswanden. Moswanden zijn net als planten ook nog eens goed voor de lucht in een kantoor.

Akoestische elementen zorgen voor geluidsabsorptie en privacy. Door te werken met akoestische panelen is er privacy maar heeft iedereen toch nog een gevoel van een open ruimte en een open werksfeer. Daarnaast zijn akoestische lampen aan te raden omdat die zorgen dat het geluid wordt geabsorbeerd. Erg handig wanneer er veel gebeld moet worden. Een sfeer verhogend voordeel is dat akoestische elementen in allerlei soorten, maten en kleuren te krijgen zijn waardoor zij een functionele maar ook een sfeer verhogende functie hebben.

Het Deense merk Hay

Een relatief nieuw merk in de design wereld maar erg populair is het Deense merk Hay. Hay meubelen heeft originele ontwerpen, mooie kleuren en een goede combinatie tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. In de collecties heeft Hay niet alleen meubels maar ook zeer prachtige accessoires. Van vloerkleden en vazen tot aan handige kantooraccessoires. Het merk Hay zie je er allemaal in terug.

accessoires

Wil je nou meer weten over het merk Hay of hulp bij het inrichten van kantoren? KATO neemt je graag alle zorg uit handen. Of het nu gaat om het inrichten van de werkplekken, de vergaderruimte of de kantine, wij denken graag met je mee. Van ontwerp tot het plaatsen van het meubilair. KATO is je partner van A tot Z als het gaat om projectinrichting. Samen met mooie merken zoals HAY brengen wij kleur, sfeer en uitstraling.