8 Tips waar je op moet letten bij thuiswerk

Het aantal zzp’ers is de afgelopen jaren enorm snel gestegen.  Zzp’ers werken vooral thuis. Voor hen is het belangrijk dat zij een goede en prettige thuiswerkplek hebben. Niet alleen zzp’ers werken thuis. Thuis werken doet iedereen wel eens. Dit kan voor uw werk zijn, studeren of administratieve taken.  Een goede werkplek zorgt ervoor dat er efficiënter gewerkt wordt. In dit artikel leest u 8 tips voor het inrichten van uw thuiswerkplek.

Het nieuwe werken

Voor een geschikte werkplek is het van belang dat u rekening houdt met uzelf. Dit doet u heel simpel door ergonomisch verantwoord meubilair aan te schaffen. Ergonomisch meubilair zorgt voor een juiste houding en voorkomt klachten op de langere termijn. Daarnaast is het ook van belang om een rustige kantoor te hebben. Zo werkt u efficiënt en vlot.

Zo houdt u uw werkplek rustig:

  • Zorg ervoor dat u een aparte ruimte heeft waar u werkt. Als u in uw werkruimte komt zal uw gedachte automatisch in de werkmodus komen. Als u werkt in uw keuken of woonkamer, dan blijft uw gedacht in de rustmodus.
  • Stel een nieuw account in op uw laptop of computer. Zo houdt u uw werk gerelateerde documenten apart van uw andere account. U blijft zo beter gefocust.
  • Zorg ervoor dat u zo min mogelijk gestoord wordt. Doe ramen en deuren dicht, zorg dat uw telefoon op stil staat en creëer een aangenaam sfeer.
  • Houdt uw hobby’s van uw bureau! Hobby’s houden u van uw werk. Het is natuurlijk niet schadelijk als u uw bureau een beetje persoonlijk wil inrichten, maar houdt de afleidende hobby’s van uw bureau.

Ergonomische werken doe je zo:

  • Schaf ergonomisch verantwoord meubilair aan. Naast meubels is het ook slim om eens te kijken naar een ergonomische muismat of ergonomische muis. Dit kan nare ziektes als RSI voorkomen.
  • Beweeg genoeg. Niet iedereen heeft behoefte aan een desk-bike, maar toch is het van groot belang om te blijven bewegen. Dit hoeven geen work-outs van een half uur te zijn, maar even opstaan om een rondje te lopen kan al helpen. Er zijn diverse apps verkrijgbaar die u helpen herinneren om even pauze te nemen.

Heeft u behoefte aan meer tips en tricks? Of bent u benieuwd wat wij voor uw thuiswerkplek kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.